onsdag 28 september 2011

Shopping!

Har spenderat hela dagen i Borlänge med Caya och barnen! Det har inhandlats overall, kläder, gåstol och andra nödvändigheter. Väldigt trevlig dag, och barnen skötte sig exemplariskt, förutom att dom sov mini- lite, vilket resulterade i en del tårar på vägen hem. Men det gick bra, Julia somnade snabbt, och Miranda somnade efter lite mat i magen! När vi kom hem var det ganska kinkigt, och 18 gick det inte att underhålla myrbebi längre, då fick hon amma och sen somnade hon som en stock. pluppan. Lite små jobbigt att hon somnade så tidigt bara, för det innebär förmodligen att hon vaknar i ottan, men det är smällar man får ta!
Well well, väldigt skönt att ha overallen klar i alla fall, blev en vit med pälskrage från Lindex, väldans fin var den! Hoppas den räcker i storleken vintern ut nu, hon växer nämligen så det knakar för tillfället. Eller, hon har inte blivit mätt och vägd på länge nu, men det märks på kläderna, strl 62 han hon använda i nån vecka innan det vissa plagg började bli korta, nu är hon någonstans mittemellan 62/68. Köpte lite 68 idag och hoppas hon kan använda det ett tag nu!

Men hörrni, ni som har katt, hur ofta ska man byta ut ALL sanden i lådan? och vilken kattsand ska man använda? någon som är bättre/ luktfriare än andra? Jag och Anders trodde ju i vår enfald att vi kunde ha lådan i källaren, men det resulterade ju i att hon kissade på Anders täcke. Pappa upplyste oss om att man måste ha lådan i närheten när dom är små, annars går dom inte på den. Typiskt. Vi har liksom inget bra ställe alls att ha den på här uppe, vi har nämligen inget badrum på entreplan, så just nu står den i vardagsrummet, jätte roligt, kände verkligen hur mysfaktorn ökade. Men det är ju bara för en tid, när Mini blir större så flyttar vi ner lådan. Men eftersom vi har lådan i vardagsrummet så vill man helst inte att det ska lukta ifrån den, så om ni har något tips på bra sand mottages det gärna!

Nu ska jag packa iordning väskan inför morgondagens babysim!

4 kommentarer:

  1. Köp sanden som är genomskinlig, ser ut som kristaller. Den luktar inget, och man tar inte bort kisset, utan bara bajset (direkt) och sen byter man ut sanden när all sand är gul. Fungerar jätte bra, jag har min i hallen och det luktar ingenting från den. Sanden kostar 120 kr för 10 kg. Men sanden räcker mer än i en månad så :) Lycka till! /Sandra

    SvaraRadera
  2. Köp everfresh den kostar lite mer men då luktar d ingenting alls, kristaller luktar efter ett tag.. O när du fyller på ska du ha 10 cm sand. Så inte katt pisset går ner till botten för då ska du aldrig behöva byta sanden men har du annan sand lär du byta efter några veckor! Kram

    SvaraRadera
  3. Tack så mycket för tipsen! :) den där sanden lät ju himla bra!

    SvaraRadera